Pilihan Bilik Tidur Untuk Anak-Anak

Decoration Hari ini kita cerita pasal bilik tidur untuk anak-anak. Anak-anak ni sama  juga macam orang dewasa yang memerlukan ruangan peribadi. Jika kita menganggap bilik tidur sebagai tempat paling menenangkan, anak-anak juga memerlukan ruangan ini bagi mengisi fasa tumbesaran, berimaginasi dan memperkaya pengalaman hidup melalui pembacaan serta aktiviti.  Panduan utama menghias bilik anak-anak adalah, ibu bapa perlu mengenal pasti minat anak-anak itu dahulu. Beri kebebasan anak-anak korang untuk memilih warna, corak kertas dinding dan rekaan perabot. Kanak-kanak lelaki dan perempuan lazimnya berbeza minatnya. Anak-anak lelaki biasanya memilih gaya hiasan yang melambangkan watak lasak ataupun superheroes, contohnya Ben10, Armor Hero atau Transformers (pilihan anak mami シ) dan anak-anak lelaki juga gemar dengan warna-warna yang agak garang atau terang. Manakala bagi anak-anak perempuan lebih tertumpu kepada konsep yang lebih feminin, contohnya watak CinderellaDisney Princess atau Hello Kitty dan pilihan warna-warna yang lebih lembut

Jom layan bilik tidur untuk anak-anak pilihan mami yang memang gojez giler シ >>>

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Kids Study Room, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Kids Room Design, Rekabentuk Bilik Anak

Tapi mami paling suka rekabentuk di bawah ni, jimat ruang dan lebih kreatif.

Rekabentuk bilik

Rekabentuk bilik

37 responses to “Pilihan Bilik Tidur Untuk Anak-Anak

  1. Nak tanya normally costs untuk keseluruhannya make over bilik brp ya? at least boleh start buat budgeting….satu bilik share boy and gal aged 5 and 4, dah ada built in wardrobe n aircond. Please reply…

  2. Cantiknya deko untuk anak2. Saya mohon kongsi kan gambar2nya di blog saya untuk dikongsikan dengan anak2 saya, kebetulan sya baru nak cari idea di rumah baru saya. Terima kasih bnyk2

  3. Mami cantik x kalau wall warna green , cadar tilam warna pink konsep {princess}(saya) peach kansep my sister

    macam mana pandangan mami nice or worst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s